start | HACCP | akty prawne | GMP | GHP | |
Odpowiedzialność za bezpieczeństwo produktów spożywczych gotowych ponosi ich bezpośredni producent. Bezpieczeństwo jego produktów musi być udokumentowane, co zwyczajnie chroni jego interesy. |
Bezpośredni producent MUSI być na bieżąco z ustawodawstwem żywnościowym, którego właściwa interpretacja często nie jest możliwa bez specjalisty w tej dziedzinie. |
Coraz silniejsza konkurencja wśród przedsiębiorstw przemysłu spożywczego wymusza położenie nacisku na wytworzenie produktu bezpiecznego, o niezmiennych właściwościach i wysokiej jakości. |
wdrażanie wprowadzanie system HACCP HACAP |
GHP Good Hygienic Practice GMP Good Manufacturing Practice GLP Good Laboratory Practice CCP - Critical Control Point - Krytyczny Punkt Kontroli |
-wdrażanie zasad GMP i GHP zapewniających właściwą
jakość zdrowotną żywności na etapie produkcji -wdrażanie systemu HACCP zapewniającego jakość zdrowotną żywności poprzez zastosowanie zaawansowanej prewencji -wdrażanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności na wszystkich poziomach organizacji firmy wg normy ISO 22000 oraz przygotowanie do certyfikacji systemu |
Gniezno Września Witkowo Kłecko Poznań Pobiedziska Trzemeszno Mogilno
neo standard neo standard neo standart neostandart
neostandard.pl
- jakość żywności i żywienia -
neostandard.pl
neostandard.pl
- jakość żywności i żywienia -
- jakość żywności i żywienia -